start


bekijk al het nieuws.


Er zijn vandaag geen aanbiedingen van bedrijven in en rond Bavel.

Historie
Adverteren
Contact

log in klant

 


StiB ontvangt onderscheiding -samen dementievriendelijk-

05 Nov 2016


--->naar website
Uitzonderlijke inzet voor mensen met dementie
Steunpunt informele zorg Breda (StiB) ontvangt onderscheiding -samen dementievriendelijk-


Vandaag heeft Steunpunt informele zorg Breda (StiB) als eerste Steunpunt voor informele zorg in Nederland Ún als eerste welzijnsorganisatie in Breda de onderscheiding -samen dementievriendelijk- ontvangen. De onderscheiding is uitgereikt door Gerda van Ginneken, regio co÷rdinator van Alzheimer Nederland tijdens de Dag van de Mantelzorg.
Uitzonderlijke inzet voor mensen met dementie
Mevrouw van Alphen, voorzitter Alzheimer Nederland, regio Breda: StiB ontvangt de onderscheiding voor hun uitzonderlijke inzet voor mensen met dementie. StiB kijkt echt wat er nodig is voor deze groep en anticipeert hier al jarenlang goed op. Denk bijvoorbeeld aan de Geheugenwinkel, training van vrijwilligers en de nieuwe cursus -samen aan de slag met jonge mensen met dementie.
Samen dementievriendelijk
Dementie wordt volksziekte nummer 1. EÚn op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In de familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms natuurlijk zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.
De campagne -Samen maken we Nederland dementievriendelijk- is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie. Meer informatie over deze onderscheiding is te vinden op www.samendementievriendelijk.nl.
<-- Vorige pagina
bekijk alles of
Vul (een gedeelte van) de naam, het adres of de omschrijving in (minimaal 4 tekens):